Voor advies of offerte bel:
06-15255163

Plezierjacht reiniging en onderhoud

Plezierjacht reiniging

Reinigen

Uw boot wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weers- en natuuromstandigheden. Zure regen en zon laten hun sporen na op de lak, de gelcoat, het (roestvast) staal, het leer en het vinyl. Het regelmatig en professioneel laten reinigen van uw jacht is noodzakelijk om uw boot te beschermen tegen al deze invloeden. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk vertoeven op een schone boot!

Periodiek wassen

Onze periodieke wasservice heeft als voordeel dat u altijd vaart op een schone boot, bovendien bespaart u uzelf veel tijd en gedoe. Uw plezierjacht is altijd vrij van spinnenrag en vogelpoep en verkeert in een optimale conditie.

Periodieke wasbeurten kunt u op afroep laten uitvoeren indien u minimaal zeven dagen van tevoren contact met ons opneemt.

Polijsten

Naast het regelmatig wassen van uw schip zal deze ook met enige regelmaat moeten worden gepolijst. Door zon, zout, andere natuurelementen en gebruik kan uw boot na verloop van tijd dof en ruw worden, waardoor deze erg kwetsbaar is voor vuil en vorst. Alleen in de was zetten heeft dan weinig zin. Door uw boot te polijsten verdwijnen kleine, oppervlakkige beschadigingen, wordt de gelcoat of laklaag weer glad en is deze weer als nieuw.

Waslaag

Zodra alles er netjes uitziet is een goede waslaag noodzakelijk om de verrichte arbeid te conserveren. Het maakt de glans nog dieper, sluit de poriën van het oppervlak en laat een vuilafstotende laag achter. Een goede waslaag beschermt uw boot tegen weer- en natuurinvloeden van buitenaf.

RVS

Roestvrijstaal bestaat niet, zo weten booteigenaren. Zonlicht, zout en zure regen hebben een eroderende werking op RVS-accessoires op uw boot. Onze poetsservice verwijdert effectief alle roestplekjes van al uw roestvaste staal, zodat uw boot weer blinkt als nooit tevoren.

Teak

Teak is door zijn duurzaamheid de meest gebruikte houtsoort in de botenwereld en de beste keuze als het gaat om een bootdek. Natuurlijke oliën in het hout beschermen het tegen rotting, waardoor het een lange levensduur heeft.

Nadeel van teak is dat het na verloop van tijd grijs of groen wordt. Dit is niet schadelijk voor het hout, maar mooi is anders natuurlijk.

Het Schoonmaakbedrijf brengt uw teakdek weer terug naar de oorspronkelijke kleur, zonder de zachte kitnaden aan te tasten. Een teak-sealer maakt uw teakdek schimmelwerend en waterafstotend. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en een offerte op maat.

Schoonmaken is een Vak!

Patrick de Boer